MPV powyżej normy

Katalog wyszukanych fraz

gosiaczkowo

Temat: Elza badania krwi
Elza od trzech dni miała podwyższoną temperaturę (powyżej 39 stopni), więc pojechaliśmy do weta na kontrolę. Zrobiliśmy badania krwi, w których wyszło, że ALT (transaminaza glutaminianowo-pirogronianowa) jest trzykrotnie wyższa niż norma. ... MCHC: 38,2; RDWc: 17,4; PLT: 273; PCT: 0,25; MPV: 9; PDWc: 39,5 Biochemia: ALT: 159,1; AP: 96,3; Kreatynina: 1,56; Mocznik: 31,5; Białko całkowite: 55,7 Obraz krwinek białych: Neutrofile pałeczkowate: 2%; Neutrofile...
Źródło: leonberger-info.pl/forum/viewtopic.php?t=117



Temat: wyniki badan krwi
Dziewczyny (i chłopaki?), mam pytanie odnośnie wyników morfologii krwi. Krwinki białe mam w dolnej granicy normy, czerwone, hemoglobina, hematokryt, MCV, MCH, MCHC, RDW RDW-SD. PLT dość niskie, ale jak najbardziej w normie, za to MPV, PCT, PDW, P-LCR powyżej normy (zwłaszcza to ostatnie). Na co wskazuje taki wynik? Czy któraś z Was miała podobnie?
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=3652


Temat: Rozsiew nowotworowy
nawet biorąc pod uwagę, że jest ona wysoko powyżej normy, może być rozpatrywana jako obiecująca? Czy tak po prostu się zdarza, a przy tak wysokiej wartości tego markera nie ma to...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1197


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
61.0 % ------------------------------------------------------------------------------------------- Czy zmniejszona w stosunku do badania z końca marca wartość markera CA125 (z 503,5 do 279,3), nawet biorąc pod uwagę, że jest ona wysoko powyżej normy, może być...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat:
Moje wyniki MORFOLOGIA; OB.-30 stan zapalny mam dyskopatię z naciskiem na rdzeń i reumatyzm więc to skutek zawsze mam wysokie OB. Normy chyba do 12 WBC 3.2 K/ul (4.6-10.2 K/ul) LMD ... ) PLT 289. (142.424.) MPV 12.3 (7.0-12.0) CHOLEST 226 (120-200) tu też trochę za dużo ale nie jest tragicznie TRIGLY 150 (0-150) MOCZ SG 1.030 LEU neg NIT neg PH 5 ERY neg PRO neg GLU neg ASC neg KET neg UBG norm BIL neg KOLOR żółty NABŁONKI 2-4 LEUKOCYTY 3-6 ASPAT 33 (0-31) ALAT 47 (0-34) trochę za dużo ale podobno nie groźnie jak schudnę powinno wszystko wrócić do normy FOSF ALK 84 (42-98 ) AMYLAZA 68 (0-100) TSH 1.56 (0.270-4.20) BADNIA NA KRZEPLIWOŚĆ KRWI CZAS PROTROMBINOWY 12,9s WSKAŹNIK PROTROMBINOWY 89 (80-120%) ... antyfosfolipidowego powyżej 20 wynik dodatni P/c przeciw kardiolipinie IgM 13,90 jedn.MPL 0-20 wynik ujemny 20-40 wynik słabo dodatni nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego powyżej 40 dodatni P/c p.jądrowe i p.cytoplazmatyczne ,test przesiewowy (IIF.Hep-2) (ANA 1) ANA 1 ujemny Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF)na komórkach Hep-2 NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciwjądrowych i antycytoplazmatycznych. TESTOSTERON 56,00 ng/dl normy; Okres rozrodczy 9-109 ng/dl Doustne środki antykoncepcyjne 13-83 ng/dl Po menopauzie 12-130 ng/dl Hemoglobina glikemiczna z HbA1c 0.6 g/l z Hb 14.5 g/l z HbA1c% 5.7% norma 4.8-5.9 Glukoza na czczo 5.3mmol/l normy(3.9-5.9mmol/l) 95,4mg/dl (70.2-106,2mg/dl) OGTT-50 po obciążeniu glukozą 50g po 1h wynosił u mnie 12.7mmol/l(228,6mg/dl) a norma jest do7.8mmol/l(140mg/dl) a po obciążeniu 75g glukozą i po 2h miałam 10.4mmol/l(187.2mg/dl) czyli nie jest aż tak źle...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,47.html


Temat:
MCH 32.5 (27.0-32.0) MCHC 33.3 (31.8-36.0) RDW 13.8 (11.6-14. PLT 289. (142.424.) MPV 12.3 (7.0-12.0) CHOLEST 226 (120-200) tu też trochę za dużo ale nie tragicznie TRIGLY 150 (0-150) MOCZ SG 1.030 LEU neg NIT neg PH 5 ERY neg PRO neg GLU neg ASC neg KET neg UBG norm BIL neg KOLOR żółty NABŁONKI 2-4 LEUKOCYTY 3-6 ASPAT 33 (0-31) ALAT 47 (0-34) trochę za dużo ale podobno nie groźnie jak schudnę powinno wszystko wrócić do normy FOSF ALK 84 (42-9 AMYLAZA 68 (0-100) TSH 1.56 (0.270-4.20) BADNIA NA KRZEPLIWOŚĆ KRWI CZAS ... dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego powyżej 20 wynik dodatni P/c przeciw kardiolipinie IgM 13,90 jedn.MPL 0-20 wynik ujemny 20-40 wynik słabo dodatni nie dający podstaw do rozpoznania pełnoobjawowego zespołu antyfosfolipidowego powyżej 40 dodatni P/c p.jądrowe i p.cytoplazmatyczne ,test przesiewowy (IIF.Hep-2) (ANA 1) ANA 1 ujemny Metodą immunofluorescencji pośredniej (IIF)na komórkach Hep-2 NIE STWIERDZONO obecności przeciwciał przeciwjądrowych i antycytoplazmatycznych. TESTOSTERON 56,00 ng/dl normy; Okres rozrodczy 9-109 ng/dl Doustne środki antykoncepcyjne 13-83 ng/dl Po menopauzie 12-130 ng/dl Hemoglobina glikemiczna z HbA1c 0.6 g/l z Hb 14.5 g/l z HbA1c% 5.7% norma 4.8-5.9 Glukoza na czczo 5.3mmol/l normy(3.9-5.9mmol/l) 95,4mg/dl (70.2-106,2mg/dl) OGTT-50 po obciążeniu glukozą 50g po 1h wynosił u mnie 12.7mmol/l(228,6mg/dl) a norma jest do7.8mmol/l(140mg/dl) a po obciążeniu 75g glukozą i po 2h miałam 10.4mmol/l(187.2mg/dl)...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,45.html


Temat: diagnostyka tarczycy -interpretacja wyników
Witam serdecznie, uprzejmie proszę o interpretację wyników laboratoryjnych oraz USG tarczycy. OB 12 TSH 0,88 ul/Uml NORMA 0.4-4.0 FT 3 3,96 pg/ml NORMA 1,8-4.2 FT4 1,54 mg/dl NORMA 0,8 -1,9 Glukoza 95 mg/dl NORMA 50-100 Cholesterol 195 mg/dl NORMA 140-200 Cholesterol HDL 69 NORMA K powyżej 46 Cholesterol LDL 109 mg/dl NORMA 66-178 Trójglicerydy 88 mg/dl NORMA do 155 RBC 4.87 10 /ul NORMA 3.80 -5 .50 HCT 44.6 % NORMA 36.0 -52 .0 MCV 91 .4 um³ NORMA 80.0- 100.0 RDW 13.5 % NORMA 11.0 - 17.5 HGB 14.0 g/dl NORMA 12.0 -18.0 MCH 28.7 pg NORMA 26.0 -34.0 MCHC 31.4 g/dl NORMA 31.0 -36.0 PLT 247 10³/ul NORMA 150 -400 PCT 0.19 % NORMA 0.01 -9 .99 MPV* 6.9 um³ NORMA 7,6 -10 .8 PDW 12.3 um³ NORMA 0,1-99 .9 WBC 5.6 10³/ul NORMA 4.0-10.0 LYMF 1.8 10³/ul NORMA 1 .2 -3 .5 32.9 % NORMA 20.0 -48 ,0 MID 0.4 10³/ul NORMA 0.1 -1 .0 7.1 % NORMA 2.0 -10.0 GRAN 3.4 10³/ul NORMA 1.4-7.0 60.0 % NORMA...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=303